Blog

TOA Corona-doorstartkrediet MKB

TOA Corona-doorstartkrediet MKB

Wanneer je als ondernemer gebruik hebt gemaakt van de steunpakketten en het uitstellen van betalingen, kunnen je schulden flink opgelopen zijn. Wanneer je om op te starten weer reclame wil maken of je voorraden wil aanvullen en je hebt hiervoor te weinig geld, kun je in aanmerking komen voor een lening van maximaal 100.000 euro. Het geld kun je gebruiken voor de herstart of het aanpassen van je bedrijfsactiviteiten. Belangrijkste voorwaarde is dat je tot goede afspraken komt met je schuldeisers en dat je bedrijf in de kern gezond is.

Het krediet is onderdeel van het Time Out Arrangement (TOA). Het is bedoeld voor bedrijven met in de kern winstgevende bedrijfsactiviteiten, die goede en bindende afspraken hebben gemaakt met hun schuldeisers. Het gaat om ondersteuning voor bedrijven die daarbij gebruik maken van de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA).

Sociale kredietverstrekker Qredits zal de aanvraag voor het TOA-krediet beoordelen en de leningen verstrekken. Kom je volgens Qredits in aanmerking voor het krediet, krijg je van Qredits ook 12 maanden gratis coaching om je bedrijf weer goed op de rails te krijgen. Beter laat je begeleiden door de experts van BCG. Vanaf afgelopen 1 juni kan de aanvraag indient worden.

Extra geld TOA Corona-doorstartkrediet MKB


Voor het TOA krediet maakt het kabinet 200 euro miljoen vrij. Per bedrijf kan maximaal 100.000 euro aan TOA-krediet door Qredits worden verstrekt. De ondernemers aan wie het krediet wordt verstrekt, krijgen bovendien 12 maanden gratis coaching bij het (weer) goed op de rails zetten van het bedrijf.

COPYRIGHT 2018: BCG CORPORATE FINANCE | WEBDESIGN: HEERS