Waardebepaling

Waardebepaling: u wilt een bedrijf laten waarderen

Bij de waardebepaling van uw onderneming zijn er verschillende waardebegrippen en nog meer waarderingsmethoden. Waarderingsmethodes zijn grofweg op te splitsen in twee groepen. Methodes gebaseerd op het verleden van het bedrijf en methodes gebaseerd op de toekomst van het bedrijf. Afhankelijk van uw situatie gebruiken we één of meer van deze waarderingsmethodes om de waarde te bepalen. Meestal is dat echter de Discounted Cash Flow (DCF) Methode.

Waardebepaling: bedrijfseconomische of strategische waarde?

Onze waardebepalingen hebben meestal als doel om de bedrijfseconomische waarde vast te stellen. Dit als uitgangspunt voor te starten onderhandelingen of het beoordelen van een vraagprijs. Soms is er sprake van een andere waarde, de strategische waarde. Voor een koper kan een overname extra voordeel opleveren doordat hij bijvoorbeeld minder kosten heeft dan de verkoper (synergievoordeel) . Of de koper haalt door de overname nieuwe techniek in huis die anders onbereikbaar was. Hierdoor kan bij een strategische overname de waarde voor de koper aanmerkelijk hoger liggen dan de bedrijfseconomische waarde voor de verkoper.

Of u nu uw bedrijf wilt verkopen of een bedrijf wilt kopen. Het is in beide gevallen van belang om een mogelijk hogere strategische waarde tijdig te onderkennen en te kwantificeren. Wij maken dit inzichtelijk voor u.

Waardebepaling bij conflicten, echtscheidingen of vennoten die uit elkaar gaan.

We verzorgen ook onafhankelijke waarderingen van bedrijven of bedrijfsonderdelen. Indien er sprake is van een conflict, echtscheiding of vennoten die elkaar gaan. In het laatste geval is er bijvoorbeeld geen overeenstemming  over de wijze van delen en/of afrekenen. Voor welke reden dan ook. U kunt contact met ons opnemen om op een juiste en professionele wijze uw onderneming te laten waarderen.

BCG Corporate Finance kan uw onderneming waarderen inclusief een waarderingsrapport tegen een vaste fee van € 4.000 ex BTW voor een eenvoudige BV structuur.

Wilt u precies weten wat onze persoonlijke en onafhankelijke aanpak bij de waardebepaling voor u kan betekenen? Mail ons en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Voor de blog van drs. Martijn Boer MSc zie: http://martijnboer.blogspot.nl/

COPYRIGHT 2018: BCG CORPORATE FINANCE | WEBDESIGN: HEERS