Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve vorm van bedrijfsfinanciering.  Bij crowdfunding gaat het vaak om een start van een bedrijf te financieren maar wordt steeds vaker gebruikt voor aanvullende bedrijfsfinancieringen van diverse soorten ondernemingen.

Crowdfunding: veel kleine investeerders en alle sectoren

Deze vorm van financieren heeft meestal veel kleine investeerders. Deze investeerders kunnen via zich via de  site inschrijven van kleine bedrag (€ 100) tot grote bedragen. Het risicoprofiel is niet doorslaggevend voor het rentepercentage dat wordt afgesproken. In principe zijn alle sectoren van harte welkom.

Er zijn heel veel verschillende soorten, waaronder internationaal, gericht op duurzame/innovatieve projecten, grootschalig en kleinschalig.  In principe is er voor ieder bedrijfsidee wel een geschikt crowdfundingplatform te vinden.

Het  is een nieuwe manier van financieren voor het MKB waarbij de geldlener direct geld ophaalt bij meerdere investeerders. Veel investeringen samen vormen uiteindelijk het gewenste doelkapitaal. Met Crowdfunding heeft de ondernemer tevens een krachtige marketingtool in handen. Doordat het aanbod van bancair bedrijfskrediet daalt, groeit deze financieringsvorm snel en vindt online plaats.

Geldvoorelkaar is het grootste Crowdfunding platform van Nederland. Geldvoorelkaar biedt een serieus alternatief voor reguliere bancaire financiering en staat onder toezicht van de AFM.

Voor u als ondernemer:

  • Een hoog percentage van de projecten wordt succesvol gefund
  • en goede alternatieve transparante financieringsvorm
  • De ondenemer bepaalt zelf de condities van de lening
  • extra (gratis) marketing- en promotiemogelijkheden
  • de investeerders kunnen ambassadeur worden

Crowdfunding kan een goede financieringsvorm zijn, te gebruiken stand alone of als aanvulling op overige financieringsvormen zoals oa. bancaire financiering en private investeerders. Wilt u meer weten en hoe dit past binnen uw bedrijfsfinanciering neem dan contact op met martijn.boer@bcgcorporatefinance.nl

COPYRIGHT 2018: BCG CORPORATE FINANCE | WEBDESIGN: HEERS