Bedrijfsovername

Bedrijfsovername is één van de drie pijlers van BCG Corporate Finance. Bedrijfsoverdracht kenmerkt zich meestal door langere processen. Emoties spelen een belangrijke rol.

Bedrijfsovernames, zowel aankoop als verkoop, komen in vele vormen voor. Wij kennen ze allemaal en hebben ervaring met alle vormen. En hoe eerder wij bij het proces betrokken raken hoe beter we u natuurlijk van dienst kunnen zijn.

Er zijn diverse manieren om uw bedrijf te verkopen. Onze visie gecombineerd met uw wensen zorgen voor het goede uitgangspunt om het verkooptraject te beginnen. Bij een overname bedrijf in het geval van verkoop is van belang of u uw onderneming geleidelijk wil verkopen of dat u er toch voor kiest om alles in het geheel in een keer te verkopen. Tevens kan het zo zijn dat u slechts een gedeelte van uw onderneming wil verkopen, aan wie wilt u het verkopen? Dit kunnen ook diverse partijen zijn van familie tot Private Equity partijen. Wat is uw onderneming eigenlijk waard en welke consequenties heeft de verkoop van uw bedrijf allemaal?

Bij de aankoop van een onderneming komen er veel vragen naar boven.  Is de vraagprijs niet te hoog en wat zijn de toekomstverwachtingen in deze branche?

Wat is mijn bedrijf waard? Wat moet het bedrijf dat ik wil kopen kosten en is dat een reele vraagprijs? Afhankelijk van uw bedrijfsspecifieke situatie gebruiken we één of meer van deze waarderingsmethodes om de waarde te bepalen.

Schakelt u ons in bij uw familie-overdracht dan mag u van ons verwachten dat wij met een kritische blik zullen kijken naar de voorgenomen bedrijfsoverdracht.  Heeft de beoogde opvolger de ondernemerskwaliteiten waar het bedrijf behoefte aan heeft? Hoe verhoudt de opbrengst zich tot een overnametransactie op de vrije markt? Wat is financierbaar?

Een passende overnamefinanciering bij een overname bedrijf is precies waar we goed in zijn.

Voor een blog over bedrijfsfinancieringen en bedrijfsovernames zie ook: martijnboer.blogspot.nl

Wilt u precies weten wat onze persoonlijke en onafhankelijke aanpak bij overname bedrijf voor u kan betekenen? Bel 06 57 99 87 81 of mail naar martijn.boer@bcgcorporatefinance.nl.

COPYRIGHT 2018: BCG CORPORATE FINANCE | WEBDESIGN: HEERS