Bedrijfsoverdracht familiebedrijf

Bedrijfsoverdracht familiebedrijf

Bedrijfsoverdracht familiebedrijf: speciale aandacht verdient de bedrijfsoverdracht familie. Niet zelden is hierbij namelijk de wens de vader van de gedachte en worden objectieve criteria uit het oog verloren.

Bedrijfsoverdracht familiebedrijf: overnemers beter dan opvolgers?
Uit onderzoek¹ blijkt dat ‘overnemers’ vaak beter toegerust zijn (hoger opgeleid, meer ervaring) voor een bedrijfsovername dan ‘opvolgers’ en dat overnemers, in tegenstelling tot de meeste opvolgers, bereid en in staat zijn om het overgenomen bedrijf te veranderen en te vernieuwen.
Schakelt u ons in bij uw familie-overdracht dan mag u van ons verwachten dat wij met een kritische blik zullen kijken naar de voorgenomen bedrijfsoverdracht. Heeft de beoogde opvolger de ondernemerskwaliteiten waar het bedrijf behoefte aan heeft? Hoe verhoudt de opbrengst zich tot een overnametransactie op de vrije markt? Wat is financierbaar?

Bedrijfsoverdracht familiebedrijf: waardebepaling en complete overname-analyse
Middels een bedrijfsanalyse en een waardebepaling zorgen wij ervoor dat u en uw opvolger weten waar uw bedrijf nu staat. Maar ook wat de sterke en zwakke punten zijn van uw bedrijf en welke invloed de machtswisseling hierop kan hebben. Bovendien bepalen we wat een objectieve waarde is en wat de kansen en risico’s zijn van de voorgenomen familie-overdracht. Kiest u vervolgens voor een familie-overdracht dan verzorgen wij de contractuele afwikkeling en indien nodig, een passende financieringsaanvraag.

Een bedrijfsoverdracht is altijd al een emotioneel proces. Bij een bedrijfsoverdracht familie geldt dit in het kwadraat. U kunt hierbij niet zonder een objectieve specialist die gevoelens begrijpt maar de ratio bewaakt. Laat u bij uw bedrijfsoverdracht familie adviseren door BCG Corporate Finance.

BCG Corporate Finance is gecertificeerd lid van de BOBB: Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht http://www.bobb.nl/

Wilt u precies weten wat onze persoonlijke en onafhankelijke aanpak bij Bedrijfsoverdracht familiebedrijf voor u kan betekenen? Mail ons en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

¹ Dr. Lex van Teeffelen, “Het profiel van overnemers en opvolgers. Hun slaagkans en de verschillen met starters”.

COPYRIGHT 2018: BCG CORPORATE FINANCE | WEBDESIGN: HEERS