Blog

Op tijd te beginnen met de verkoop van een onderneming

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met de verkoop van een onderneming omdat het proces van overdracht vaak langer duurt dan verwacht. Meestal neemt een overdracht 5 tot 7 jaar in beslag. Beginnen op tijd kan helpen om het bedrijf verkoopklaar te maken en de nodige fiscale, juridische en financiële aandachtspunten te behandelen. Het is ook belangrijk om stil te staan bij de toekomst en je bedrijf klaar te maken voor een optimale verkoop.

Het verkoopklaar maken van een bedrijf kan helpen om het aantrekkelijker te maken voor een opvolger en de kans op een goede prijs te vergroten. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken hoe aantrekkelijk je bedrijf is en of er aanpassingen nodig zijn in het management, de interne organisatie, de fiscale en juridische structuur en de financiële huishouding. Zorg dat je administratie op orde is en dat je beschikt over actuele jaarcijfers. Dan kan je je prestaties inzichtelijk maken voor geïnteresseerde kopers.

Het verkoopklaar maken van een bedrijf is vaak ook een emotioneel proces. Het kan helpen om hierbij hulp te zoeken van een adviseur of specialist. Zij kunnen je helpen om het proces in goede banen te leiden en ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet.

COPYRIGHT 2018: BCG CORPORATE FINANCE | WEBDESIGN: HEERS