Verkoop installatiebedrijf

Een echt familiebedrijf dat sinds begin van vorige eeuw is opgericht en dus al ruim honderd jaar bestaat, is in 2015 succesvol verkocht aan goede Management Buy In kandidaat.  De onderneming stond en staat in de omgeving uitstekend aangeschreven en is een begrip in de wijde omgeving.

De ondernemer beschikte niet over een opvolger en wilde dat zijn familiebedrijf in goede handen kwam zodat en het personeel en de goede naam behouden zou blijven. Na een zoektraject van drs. Martijn Boer MSc RAB, Register Adviseur Bedrijfsopvolging, waarbij in eerste instantie al gesprekken waren aangegaan met een potentiele koper, leek de tweede kandidaat echter de goede match te zijn. Deze kandidaat bleek inderdaad de kandidaat te zijn waarmee er direct een klik tussen Koper en Verkoper was.  De kandidaat was direct al enthousiast over de onderneming en had duidelijk zijn zinnen gezet op dit mooie familiebedrijf en was duidelijk van plan om eigenaar te worden van dit oude en moderne familiebedrijf. Na een traject van enkele maanden konden in september 2015 de glazen worden geheven op een succesvolle bedrijfsoverdracht. Door een goede samenwerking tussen partijen, verliep het verkoopproces naar verwachting en konden Verkoper en Koper terugkijken op een geslaagde bedrijfsovername.

Wilt u ook succesvol uw onderneming verkopen? Neem dan contact op met onze specialisten op het gebied van bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht. Kijk ook eens op Bedrijfsovername of onder onze succesverhalen voor meer voorbeelden van succesvolle bedrijfsoverdrachten.

COPYRIGHT 2018: BCG CORPORATE FINANCE | WEBDESIGN: HEERS